Rybacka Lokalna Grupa Działania Opolszczyzna
  • Aktualności
  • O RLGD
    • O nas
    • Dokumenty RLGD
    • Władze i Organy RLGD
    • Lokalna Strategia Rozwoju
    • Imprezy i wydarzenia
    • Współpraca z innymi RLGD-ami
    • Zostań członkiem RLGD !
    • Finansowanie PO Rybactwo i Morze
    • Ważne linki
    • Media o nas
      • Media o nas w 2016 roku
      • Media o nas w 2015 roku
      • Media o nas w 2014 roku
      • Media o nas w 2013 roku
      • Media o nas w 2012 roku
      • Media o nas w 2011 roku
      • Media o nas w 2017 roku
  • Dotacje
    • 2014-2020: dokumenty, warunki wsparcia
    • 2014-2020: NABORY
    • 2007-2013: archiwum naborów
    • 2014-2020 Operacje własne
    • 2014-2020: Dobre praktyki
    • Głos Mają Ryby
  • Rybne informacje
    • Rybne ciekawostki
    • Przepisy na potrawy z ryb
    • Przewodnik kulinarny
    • Wiedza o rybactwie
    • Gdzie kupić ryby?
    • Gdzie zjeść smaczną rybę?
  • DLA RYBAKÓW
    • Aktualności
    • Nabory dla rybaków
    • Szkoły rybackie
    • Opłaty za wodę
    • Rekompensaty
  • Galeria
  • Kontakt
  • PRZEPISY
  • Filmy kulinarne
Powróć do galerii
Zdjęć we wszystkich kategoriach: 2,408
Liczba wyświetleń wszystkich obrazów: 1,272,468
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny

23 listopada 2018 roku mieliśmy przyjemność organizować wspólnie z Kamilem Klekowskim, Restauracją "Nad Stawem" oraz Opolską Regionalną Organizacją Turystyczną - OROT kolację degustacyjną "Kulinarne Wariacje Opolszczyzny".

Sześciu szefów kuchni z województwa opolskiego przygotowało dla zebranych gości sześć pysznych potraw z regionalnych i tradycyjnych produktów, w tym oczywiście lokalnych ryb.

Goście mieli zdegustować:

1. przystawkę zimną wykonaną przez Marcin Klicha, w której znalazły się m.in. kozi twaróg z Kozi Dar, pstrąg wędzony poliwodzki z Okręg PZW Opole, miód z Pasieka Zarodowa w Maciejowie, burak, gruszka

2. przystawkę ciepłą autorstwa Kamila Klekowskiego, w której znalazły się m.in.: karp niemodliński, piwo czerwone z Browar w cieniu, suszona śliwka, orzech włoski, seler naciowy.

3. zupa w wykonaniu Waldemara Małoty, w której znalazły się m.in. dynia muscat, maślanka oraz wędzony twaróg z OSM Olesno, głubczycki olej rzepakowy z Napus-Oil.

4. danie główne w wykonaniu Mateusza Doskocza, w którym znalazły się: comber z daniela z Leśniczówka - Tradycja i Natura, krupniok śląski z ZPM Mroczek, rokitnik, rozmaryn, wino czerwone z Winnica Parypa

5. danie główne w wykonaniu Pawła Oleksa, w którym znalazły się m.in.: pstrąg poliwodzki z Okręg PZW Opole, masło z OSM Olesno, włoszczyzna, ziemniak, podgrzybek, sos holenderski.

6. deser, w wykonaniu Tomasza Rosy, w którym znalazły się m.in. chałwa z Otmuchow S.a. Zaklady Przemyslu Cukierniczego, miód z Pasieka Zarodowa w Maciejowie, twaróg z OSM Olesno.

Patronat honorowy nad wydarzeniem objęli:

Euro-Toques Polska

Ministerstwo Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej

Marszałek Województwa Opolskiego

Patronat medialny:

Szef Kuchni Magazyn Branży Gastronomicznej

Papaja.pl

kucharze.pl

WszystkoDlaKucharzy (WDK)

LTD Poradnik Restauratora

TVP3 Opole

Nowa Trybuna Opolska NTO

Radio Opole

Radio Doxa

Radio Park Fm

Kolacja degustacyjna była inauguracją Festiwalu Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej. Specjalne menu festiwalowe i dodatkowe atrakcje będą odbywały się w 4 restauracjach biorących udział w Festiwalu: Restauracja "Nad Stawem" Restauracja Na Wyspie Restauracja Bajka Hotel Dębowe Wzgórze Wellness & Spa Kolacja degustacyjna była także ostatnim wydarzeniem, włączonym w tegoroczne obchody Święta Karpia oraz w projekt "Czas na rybę".

Kolacja była współfinansowana ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego Priorytet 4 w ramach operacji współpracy pn. "Czas na rybę" z LGD Nyskie Księstwo Jezior i Gór.

Fotorelacja: Joanna Kogut Fotografia

Kategoria zawiera 30 zdjęć
  • 1
  • 2
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
2251 2252 2253 2254 2255 2256 2257 2258 2259 2260
 
Kategoria zawiera 30 zdjęć
  • 1
  • 2
Nie masz dostępu do tej kategorii Ograniczone Kategorie
Powróć do galerii

UE


 LOKALNA STRATEGIA ROZWOJU

RLGD     


 Glos maja ryby

Warto zajrzeć

czas na rybe2

Logo WSKO

SwojeChawlimy


dlarybakow
 

 

 


 


Logo zamek niemodlin



o karp footer logo


bistrofinezja logo jpg internet


 logo


 Logo Sola


  Dylla smazalnie logo


  logo- MG - P.KARP DLA P

 


 

 


Film - III Wojewódzkie Święto Karpia oPolskiego

Zobacz film

 

Film - O Lokalnej Grupie Rybackiej Opolszczyzna

Przewodnik kulinarny

KARP NIE TYLKO
OD ŚWIĘTA

Coś dla dzieci

Nasze gminy

 

Odwiedziło nas

Dzisiaj 60

Wczoraj 100

W tygodniu 695

Wizyt w miesiącu 3199

Łącznie wizyt 803670

Galerie zdjęć

  • Lekcje plenerowe - Ryby Mają Głos
Lekcje plenerowe - Ryby Mają Głos
  • Walne Zebranie Członków 09.07.2021
Walne Zebranie Członków 09.07.2021
  • X-lecie RLGD
X-lecie RLGD

  • Farnet - Irlandia - kwiecień 2019
Farnet - Irlandia - kwiecień 2019
  • Szkolenie podstawowe 13.06.2018 Kluczbork
Szkolenie podstawowe Kluczbork 13.06.2018
  • Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny

Najczęściej czytane

  • Kormorany na Opolszczyźnie
  • NABÓR WNIOSKÓW - SEKTOR PUBLICZNY I SPOŁECZNO-GOSPODARCZY: 29.01-28.02.2014
  • Publikacja UMWO „Gospodarka rybacka w województwie opolskim…”
  • Przewodnik "Walory Przyrodnicze Stawów"
  • Informacje i dokumenty dla wnioskodawców

Najnowsze informacje

  • W którą stronę płyniemy?
  • Posiedzenie on-line Rady RLGD Opolszczyzna - 3 marca 2023r.
  • Gdzie kupić lokalne ryby?
  • Walne Zebranie Członków RLGD Opolszczyzna w formie on-line 2 grudnia 2022r.
  • Bezpłatne warsztaty kulinarne “Z karpiem w smak”

Strona internetowa współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Priorytetu 4 „Zwiększenie zatrudnienia i spójności terytorialnej", zawartego w Programie Operacyjnym „Rybactwo i Morze” na lata 2014–2020 w zakresie działania: Koszty bieżące i aktywizacja. Cel operacji: Sprawne wdrażanie LSR, w tym realizacja Planu Komunikacji. Przewidywane wyniki operacji: finansowy postęp we wdrażaniu LSR.
© 2023 Rybacka Lokalna Grupa Działania Opolszczyzna. Wszelkie prawa zastrzeżone. Stworzone przez strony internetowe Grzegorz Stodołka.

  • Odwiedź nasz profil na facebooku Odwiedź nasz profil na facebooku
  • Zobacz nasze filmy na YouTube Zobacz nasze filmy na YouTube
  • Wyszukaj Wyszukaj
  • Masz sugestie napisz do nas Masz sugestie napisz do nas