Rybacka Lokalna Grupa Działania Opolszczyzna
  • Aktualności
  • O RLGD
    • O nas
    • Dokumenty RLGD
    • Władze i Organy RLGD
    • Lokalna Strategia Rozwoju
    • Imprezy i wydarzenia
    • Współpraca z innymi RLGD-ami
    • Zostań członkiem RLGD !
    • Finansowanie PO Rybactwo i Morze
    • nasi PARTNERZY
  • Dotacje
    • 2014-2020: dokumenty, warunki wsparcia
    • 2014-2020: NABORY
    • 2007-2013: archiwum naborów
    • 2014-2020 Operacje własne
  • Rybne informacje
    • Rybne ciekawostki
    • Przepisy na potrawy z ryb
    • Przewodnik kulinarny
    • Wiedza o rybactwie
    • Gdzie kupić ryby?
    • Gdzie zjeść smaczną rybę?
  • DLA RYBAKÓW
    • Aktualności
    • Nabory dla rybaków
    • Szkoły rybackie
    • Opłaty za wodę
    • Rekompensaty
  • Ważne linki
  • Media o nas
    • Media o nas w 2016 roku
    • Media o nas w 2015 roku
    • Media o nas w 2014 roku
    • Media o nas w 2013 roku
    • Media o nas w 2012 roku
    • Media o nas w 2011 roku
    • Media o nas w 2017 roku
  • Galeria
  • Kontakt
Powróć do galerii
Zdjęć we wszystkich kategoriach: 2,279
Liczba wyświetleń wszystkich obrazów: 674,276
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny

23 listopada 2018 roku mieliśmy przyjemność organizować wspólnie z Kamilem Klekowskim, Restauracją "Nad Stawem" oraz Opolską Regionalną Organizacją Turystyczną - OROT kolację degustacyjną "Kulinarne Wariacje Opolszczyzny".

Sześciu szefów kuchni z województwa opolskiego przygotowało dla zebranych gości sześć pysznych potraw z regionalnych i tradycyjnych produktów, w tym oczywiście lokalnych ryb.

Goście mieli zdegustować:

1. przystawkę zimną wykonaną przez Marcin Klicha, w której znalazły się m.in. kozi twaróg z Kozi Dar, pstrąg wędzony poliwodzki z Okręg PZW Opole, miód z Pasieka Zarodowa w Maciejowie, burak, gruszka

2. przystawkę ciepłą autorstwa Kamila Klekowskiego, w której znalazły się m.in.: karp niemodliński, piwo czerwone z Browar w cieniu, suszona śliwka, orzech włoski, seler naciowy.

3. zupa w wykonaniu Waldemara Małoty, w której znalazły się m.in. dynia muscat, maślanka oraz wędzony twaróg z OSM Olesno, głubczycki olej rzepakowy z Napus-Oil.

4. danie główne w wykonaniu Mateusza Doskocza, w którym znalazły się: comber z daniela z Leśniczówka - Tradycja i Natura, krupniok śląski z ZPM Mroczek, rokitnik, rozmaryn, wino czerwone z Winnica Parypa

5. danie główne w wykonaniu Pawła Oleksa, w którym znalazły się m.in.: pstrąg poliwodzki z Okręg PZW Opole, masło z OSM Olesno, włoszczyzna, ziemniak, podgrzybek, sos holenderski.

6. deser, w wykonaniu Tomasza Rosy, w którym znalazły się m.in. chałwa z Otmuchow S.a. Zaklady Przemyslu Cukierniczego, miód z Pasieka Zarodowa w Maciejowie, twaróg z OSM Olesno.

Patronat honorowy nad wydarzeniem objęli:

Euro-Toques Polska

Ministerstwo Gospodarki Morskiej i Żeglugi Śródlądowej

Marszałek Województwa Opolskiego

Patronat medialny:

Szef Kuchni Magazyn Branży Gastronomicznej

Papaja.pl

kucharze.pl

WszystkoDlaKucharzy (WDK)

LTD Poradnik Restauratora

TVP3 Opole

Nowa Trybuna Opolska NTO

Radio Opole

Radio Doxa

Radio Park Fm

Kolacja degustacyjna była inauguracją Festiwalu Kuchni Regionalnej i Tradycyjnej. Specjalne menu festiwalowe i dodatkowe atrakcje będą odbywały się w 4 restauracjach biorących udział w Festiwalu: Restauracja "Nad Stawem" Restauracja Na Wyspie Restauracja Bajka Hotel Dębowe Wzgórze Wellness & Spa Kolacja degustacyjna była także ostatnim wydarzeniem, włączonym w tegoroczne obchody Święta Karpia oraz w projekt "Czas na rybę".

Kolacja była współfinansowana ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego Priorytet 4 w ramach operacji współpracy pn. "Czas na rybę" z LGD Nyskie Księstwo Jezior i Gór.

Fotorelacja: Joanna Kogut Fotografia

Kategoria zawiera 30 zdjęć
  • 1
  • 2
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
2251 2252 2253 2254 2255 2256 2257 2258 2259 2260
 
Kategoria zawiera 30 zdjęć
  • 1
  • 2
Nie masz dostępu do tej kategorii Ograniczone Kategorie
Powróć do galerii

UE


 LOKALNA STRATEGIA ROZWOJU

 RLGD                                       

Warto zajrzeć

 czas na rybe2

SwojeChawlimy


dlarybakow
 

 


 


Logo zamek niemodlin



o karp footer logo



 


logo- MG - P.KARP DLA P


 logo


 Logo Sola


  Dylla smazalnie logo


 

 

Imprezy i wydarzenia

  • Co się dzieje w gminach?
  • Wydarzenia RLGD Opolszczyzna
  • Wojewódzkie Święto Karpia oPolskiego

Film - III Wojewódzkie Święto Karpia oPolskiego

Zobacz film

 

Film - O Lokalnej Grupie Rybackiej Opolszczyzna

Walory przyrodnicze stawów

Walory przyrodnicze stawow

Przewodnik kulinarny

KARP NIE TYLKO
OD ŚWIĘTA

Coś dla dzieci

Szkoły rybackie

  • Zespole Szkół w Bobowicku
  • Pomysł na życie! Zostań rybakiem!!! (2)
  • Technikum Rybackie w Kocku
  • UWM w Olsztynie
  • Wspieramy przyszłych rybaków
  • Zdobądź dyplom technika rybactwa śródlądowego w ZS w Sierakowie
  • Zespół Szkół Rolniczych w Międzyświeciu

Nasze gminy

Odwiedziło nas

Dzisiaj 170

Wczoraj 227

W tygodniu 1094

Wizyt w miesiącu 2629

Łącznie wizyt 612179

Kalendarz

Galerie zdjęć

  • Szkolenie podstawowe 13.06.2018 Kluczbork
Szkolenie podstawowe Kluczbork 13.06.2018
  • Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
Kulinarne Wariacje Opolszczyzny
  • Lekcje plenerowe Wokół Stawu 2016
Lekcje plenerowe Wokół Stawu 2016

  • Dzień Rybaka - spływ kajakowy
Dzień Rybaka - spływ kajakowy
  • 29 kwietnia 2016 Podpisanie umowy ramowej
29 kwietnia 2016 Podpisanie umowy ramowej
  • IV Wojewódzkie Święto Karpia oPolskiego
IV Wojewódzkie Święto Karpia oPolskiego

Najczęściej czytane

  • Kormorany na Opolszczyźnie
  • NABÓR WNIOSKÓW - SEKTOR PUBLICZNY I SPOŁECZNO-GOSPODARCZY: 29.01-28.02.2014
  • Publikacja UMWO „Gospodarka rybacka w województwie opolskim…”
  • Przewodnik "Walory Przyrodnicze Stawów"
  • Informacje i dokumenty dla wnioskodawców

Najnowsze informacje

  • Księga stawowa - WZÓR
  • Sprawozdanie roczne - do 31 stycznia 2019 r.
  • Nabory ARiMR Inwestycje produkcyjne w akwakulturę
  • Kwestionariusze RRW za 2018
  • Kwestionariusze RRW za 2018

Strona internetowa współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach Priorytetu 4 „Zwiększenie zatrudnienia i spójności terytorialnej", zawartego w Programie Operacyjnym „Rybactwo i Morze” na lata 2014–2020 w zakresie działania: Koszty bieżące i aktywizacja. Cel operacji: Sprawne wdrażanie LSR, w tym realizacja Planu Komunikacji. Przewidywane wyniki operacji: finansowy postęp we wdrażaniu LSR.
© 2019 Rybacka Lokalna Grupa Działania Opolszczyzna. Wszelkie prawa zastrzeżone. Stworzone przez strony internetowe Grzegorz Stodołka.

  • Odwiedź nasz profil na facebooku Odwiedź nasz profil na facebooku
  • Zobacz nasze filmy na YouTube Zobacz nasze filmy na YouTube
  • Wyszukaj Wyszukaj
  • Masz sugestie napisz do nas Masz sugestie napisz do nas