- Opublikowano: 21 maj 2014
![]() |
Sandacz w ananasie |
Składniki:
- 1 kg filetowanego sandacza
- 4 średnie cebule
- 1 puszka ananasa
- ketchup pikantny (opakowanie 500 g)
- 1 łyżka przecieru pomodorowego
- sól, pieprz
Składniki a ciasto naleśnikowe:
- 3 jajka
- 3 łyżki oleju
- 1 szklanka mleka
- mąka pszenna (do zagęszczania aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji)
Wykonanie:
Rybę poporcjować na małe kawałki, przyprawić i obsmażyć w cieście naleśnikowym. Na oleju zeszklić cebule pokrojone w piórka. Do cebuli dodać łyżkę przecieru pomidorowego, ketchup pikantny oraz pokrojony w kostkę ananas (wraz z sokiem). Całość zagotować. Rybę poukładać i przykryć przygotowanym sosem. Smacznego