sandacz w ananasie
Sandacz w ananasie

Składniki:

  • 1 kg filetowanego sandacza
  • 4 średnie cebule
  • 1 puszka ananasa
  • ketchup pikantny (opakowanie 500 g)
  • 1 łyżka przecieru pomodorowego
  • sól, pieprz

Składniki a ciasto naleśnikowe:

  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • mąka pszenna (do zagęszczania aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji)

Wykonanie:

Rybę poporcjować na małe kawałki, przyprawić i obsmażyć w cieście naleśnikowym. Na oleju zeszklić cebule pokrojone w piórka. Do cebuli dodać łyżkę przecieru pomidorowego, ketchup pikantny oraz pokrojony w kostkę ananas (wraz z sokiem). Całość zagotować. Rybę poukładać i przykryć przygotowanym sosem. Smacznego