- Opublikowano: 08 styczeń 2021
Serdecznie zapraszamy restauracje z województwa opolskiego do uczestnictwa w szkoleniach gastronomicznych pn. "Czas na rybę", mających na celu wprowadzenie do menu opolskiego karpia. Na zgłoszenia czekamy do 22 stycznia 2021.
Poszukujemy pięciu obiektów gastronomicznych, w których przeprowadzimy wdrożeniowe, indywidualne szkolenia dla zespołu kucharzy, kelnerów oraz kadry menedżerskiej.
Szkolenia realizowane są w ramach projektu współpracy ze Stowarzyszeniem Dolina Karpia i są dofinansowane ze środków PO Rybactwo i Morze.
W ramach projektu zapewniamy:
- 5 dniowe szkolenie gastronomiczne dla zespołu kucharzy, obejmujące inwentaryzację, wprowadzenie dań do menu oraz weryfikację pracy przeprowadzone przez doświadczonego Szefa Kuchni Kamila Klekowskiego,
- 1 dniowe szkolenie ze sprzedaży sugestywnej dla obsługi kelnerskiej przeprowadzone przez doświadczonego Kelnera Jana Jakimowicza,
- dostawę świeżego karpia na potrzeby organizacji szkolenia w każdym z obiektów, które zgłosiły się do uczestnictwa (ok. 20 kg na restaurację),
- do 6 szt. fartuchów promocyjnych dla zespołu kucharzy biorących udział w szkoleniu,
- promocję w mediach społecznościowych restauracji, która bierze udział w szkoleniu,
- opracowanie graficzne i wydruk materiałów promocyjnych dla restauracji biorących udział w szkoleniu,
- możliwość uczestniczenia w kolacji degustacyjnej podsumowującej projekt,
- wydanie folderu podsumowującego projekt.
W ramach projektu od Uczestników oczekujemy:
- chęci współpracy i wprowadzenia na stałe do menu karpia przez min. 1 rok,
- stosowania zaproponowanych, spersonalizowanych materiałów promocyjnych.
Szkolenia są bezpłatne, dofinansowane z PO Rybactwo i Morze.
Szkolenia przeprowadzane są w siedzibie restauracji, w terminie ustalonym indywidualnie z prowadzącym szkolenie.
Warunkiem uczestnictwa jest wysłanie zgłoszenia do RLGD "Opolszczyzna". Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, liczy się kolejność zgłoszeń.
W razie wszelkich pytań prosimy o kontakt: 790 247 247 lub 535 380 010.
Dokumenty do pobrania: